Ovogodišnja “Srbobranska brazda” biće održana u subotu

16

Srbobran će u subotu, 4. septembra, biti domaćin 22. “Srbobranske brazed”, tradicionalnog takmičenja najboljih orača.

Okupljanje učesnika zakazano je za sedam časova u ulici Doža Đerđa, kod Mesne zajednice Srbobran, odakle će se u defileu kroz glavnu srbobransku ulicu provozati do “Pionira”, gde se održava manifestacija. U defileu mogu učestvovati i takmičari sa plugovima i svi drugi poljoprivrednici sa svojim traktorima. Otvaranje manifestacije je u 9 časova, a početak takmičenja oko 09:30.

– Iz godine u godinu, uz pauzu u prethodnoj godini zbog pandemije COVID-19, organizujemo sve bolju i sve posećeniju manifestaciju, sa brojnim takmičarima u svim kategorijama i sve većim brojem izlagača i trgovaca poljoprivrednim mašinama, semenskom robom i proizvodima za zaštitu bilja. “Srbobranska brazda” je uvek šansa da se naši poljoprivrednici upoznaju sa najsavremenijim tokovima poljoprivredne proizvodnje, a ne samo prilika za takmičenje i druženje. Opština Srbobran je sve bogatija poljoprivrednom mahanizacijom i ovo je odlična prilika da se sve to predstavi među ratarima, razmene znanja, iskustva i utisci, ali i druži i veseli – rekao je Slobodan Subić, predsednik Saveta MZ Srbobran.

Kotizacija za učešće se ne naplaćuje, rok za prijavljivanje je do samog početka manifestacije, na adresu MZ Srbobran ili na telefone članova Saveta MZ i sekretara (063/107-76-52). Već je prijavljeno više od 40 takmičara i očekuje se da ove godine “Srbobranska brazda” bude najmasovnija do sada.

Foto: Opština Srbobran


reklama