Ovogodišnji “Topolski kotlić” okupio dvadesetak ekipa

154

Uz učešće dvadesetak ekipa, u Banatskoj Topoli je održan 12. “Banatski kotlić”.

Nedeljko Cimeša, predsednik MZ Banatska Topola, zadovoljno je konstatovao da su se meštani i njihovi gosti lepo proveli, a da žiriju nije bilo lako da izabere najukusniju riblju čorbu.

Bicikl i laskava titula pobednika “Banatskog kotlića” pripali su višestrukom pobedniku najvećih takmičenja u kuvanju riblje čorbe, Janošu Kali iz Kikinde. On je član čuvenih “Banatskih kulinara”.

– Pobede sam odavno prestao da brojim. Da bi se skuvala dobra riblja čorba, potrebna je sveža riba, ali i dobra paprika, voda i malo soli. Iako će vam svako reći da neke posebne tajne nema, ipak svako od nas ima neku sitnu caku koju nikad ne otkriva – naveo je Kala.

Pehari su pripali i ekipama koje su pripremile riblje čorbe, koje ipak nisu mogle da se nose sa pobedničkom. Peharima su nagrađene i ekipe koje su pripremale pečenje. Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, istakao je da je lokalna samouprava podržala održavanje “Topolskog kotlića”.

– Čestitam organizatorima na sjajnoj manifestaciji. Sve je bilo perfektno, a naročito sadržaji kotlića i pečenje. Vidi se da su se ljudi uželeli druženja, uoči subotnjeg Dana sela i čuvenog buča. Grad Kikinda uvek će rado podržati ovakve manifestacije – poručio je Lukač.

Foto: Grad Kikinda


reklama