Ozelenjeno dvorište „Naše kuće” u Kikindi

45

Uređenjem dvorišta Centra za pružanje usluga socijalne zaštite i sadnjom dvadesetak mladica lišćara i četinara, u Kikindi je nastavljena akcija ozelenjavanja.

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine nedavno je Kikindi opredelio oko 600 sadnica. Posle sadnje, sedme po redu školske šume na periferiji Nakova, ekološka akcija nastavljena je u „Našoj kući”.

Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, naznačila je da je i ova akcija bila i edukativnog karaktera. U narednom periodu je planirano orezivanje i vađenje suvih stabala.

– Preostale mladice poslužiće da se popuni zelenilo na Gradskom trgu, a danas će se pejzažno urediti i Gradski stadion. Sadnja je planirana u dvorištu Školskog i Dečjeg dispanzera, a popunjavaćemo ulične drvorede i saditi mladice u seoskim sredinama. Naredne sedmice će uslediti podizanje vetrozaštitnih pojasava na lokaciji atarskog puta između Mokrina i Padeja. Resorno ministarstvo je taj projekat podržalo sa oko 12 miliona dinara – kazala je Krnić.

Direktorka kikindskog Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, Cecilija Šajber, navela je da su nadležnima podneli zahtev za uređenje njihovog dvorišta.

– Prijatno su nas ovom akcijom iznenadili predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj. Jako nam je značajno da naši korisnici budu društveno korisni i uključeni u život našeg grada. Ovo je prostor u kom boravimo. Jako ga volimo i cenimo. Inače, zbog ove situacije trenutno u „Našu kuću” dolazi 11 korisnika. Mi imamo tri puta više korisnika – kazala je ona.

Foto: kikinda.org.rs


reklama