“Palačinka fest” u subotu u Bačkom Gradištu

45

Posle pauze od godinu dana zbog pandemije korone, zahvaljujući angažovanju bečejskog Društva intelektualaca “Braća Tan“, 11 put biće održan “Palačinka fest” u Bačkom Gradištu.

Festival u čast omiljene poslastice zakazan je za subotu 28. avgust i organizatori poručuju da će zadržati većinu ustaljenih aktivnosti, ali i uvesti neke nove sadržaje.

Prijave za one koji žele da imaju svoj štand za pripremu i prodaju palačinki trebalo bi da dostave elektronski na mejl: sett.bata@gmail.com. Kotizacija je 1.000 dinara, a organizator obezbeđuje tri kilograma brašna, kilogram šećera, 10 jaja, kecelju sa logom festivala, mesto za postavljanje štanda površine 10 kvadratnih metara. Zakupac prostora sam obezbeđuje funkcionisanje štanda i određuje cenu palačinki.

Festival će biti održan u centru Bačkog Gradišta ispred i u porti Rimokatoličke crkve. Svečano otvaranje je u 10 časova, uz nastup muzičara iz Kikinde Tamaša Kiša. Na zatvaranju u 19 časova nastupiće duo “Dani i Roli” s akustičnim gitarama. U međuvremenu, biće zabave uz muziku i ples, nekoliko atraktivnih takmičarskih disciplina, poput brzog jedenja palačinki, rolovanja, trčanja s nogama u džaku i s palačinkom u ustima… Biraće se “kraljica“ festivala.

Izvor: Dnevnik

Foto: Unsplash


reklama