PKS i Grad Beograd predložiće produžetak radnog vremena ugostitelja

119

Privredna komora Srbije i Grad Beograd uputiće predstavnicima preduzeća koja rade u sektoru turizma i usluga, i Udruženja za turizam PKS, inicijativu Kriznom štabu da se produži radno vreme noćnih klubova i barova, restorana i kafića.

Na inicijativu Privredne komore Srbije (PKS) i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića održan je sastanak u Privrednoj komori na kojem je razmatrana inicijativa ugostitelja o produžetku radnog vremena.

– U PKS smo okupili nekoliko udruženja ugostitelja, noćnih klubova i barova, restorana i kafića. Svako od njih će izneti svoje predloge i u skladu sa epidemiološkom situacijom ćemo prema Kriznom štabu uputiti inicijativu. Sledeće nedelje planiran je sastanak manje radne grupe koju će oformiti Grad da bi se razmotrile inicijative za podršku ugostiteljstvu, turizmu i event industriji – izjavila je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam u PKS.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da Grad stoji iza zahteva ugostitelja da se produži radno vreme. Razloga za to ima mnogo, a kada je reč o zdravstvenim razlozima, podseća da kada je radno vreme produženo sa 17 na 20 časova uoči Nove godine, nije došlo do povećanog broja zaraženih.

– Danas imamo bolju epidemiološku situaciju nego u decembru kada smo produžili radno vreme na 20 sati. Drugi razlog zbog čega stojimo iza ovog zahteva je to što ova kriza nije samo zdravstvena, već je ona i društvena i ekonomska – rekao je Vesić i naglasio da mora da se vodi računa o radnim mestima zaposlenih u ugostiteljskim objektima.

Apelovaće se na Krizni štab i da se u narednom periodu donesu odluke koje će olakšati rad „ivent“ industrije, odnosno kompanija za organizaciju događaja.

Predstavnici Udruženja hotelijera i restoratera (HORES) i Udruženja noćnih klubova i barova zahvalili su PKS i Gradu na inicijativi i razumevanju problema sa kojima se sektor ugostiteljstva suočava zbog pandemije.

Foto: PKS, Pixabay


reklama