Počelo podnošenje prijava za Treći javni poziv u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu

99

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede preko Uprave za agrarna plaćanja raspisalo je Treći javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2023. godini.

Predmet Trećeg javnog poziva su bespovratna sredstva za investicije koje se odnose na unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti: prijema, manipulacije, utvrđivanje kvaliteta, dorade, skladištenja, prerade i plasmana ostalih useva; prerade i plasmana mleka i mlečnih proizvoda; prerade i plasmana mesa i proizvoda od mesa; proizvodnje i plasmana vina; prerade/dorade, pakovanja i plasmana pčelinjih proizvoda; plasmana proizvoda starih i umetničkih zanata, odnosno poslova domaće radinosti koji su sertifikovani, u skladu sa posebnim propisom kojim se određuju poslovi koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, načinu sertifikovanja istih i vođenju posebne evidencije izdatih sertifikata; otkupa, prerade, pripreme za dalju prodaju i plasmana voća i povrća.

Ovim javnim pozivom obuhvaćeni su agregatori i to:
– preduzetnici
– privredna društva kao i
– zemljoradničke zadruge

Rok za podnošenje prijava je od 4. decembra 2023. godine do 2. februara 2024. godine, u online formi, u okviru softverskog rešenja Projekta Konkurentne poljoprivreda Srbije koje se nalazi na sajtu Projekta Konkurente poljoprivrede Srbije i sajtu Uprave za agrarna plaćanja – Prijavite se.

Informacije u vezi raspisanog Trećeg javnog poziva dostupne su preko mejl adrese info@scap.rs i brojeva telefona 066/804-18-36, 066/804-18-38, 066/804-18-38, 066/804-18-39 kao i na sajtu Projekta Konkurente poljoprivrede Srbije https://scap.rs/.

Tekst Javnog poziva i bliža tehnička uputstva o načinu registracije korisničkog naloga, prijavi na sistem, načinu popunjavanja, podnošenja elektronskog obrasca Prijave, kao i načinu pružanja tehničke podrške podnosiocima prijave, možete preuzeti OVDE.

Foto: Envato


reklama