Podsticaji za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

22

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore, pozvalo je zainteresovane da se do 15. oktobra prijave na poziv za dodelu sredstava podsticaja za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru.

Pravo na sredstva podrške mogu ostvariti preduzeća, preduzetnici ili pojedinci, nosioci važeće dozvole koju je izdao Nacionalni park Skadarsko jezero, koji su u prethodnom dvogodišnjem periodu redovno obavljali delatnost privrednog ribolova, što se utvrđuje uvidom u registar izdatih dozvola koji vodi Ministarstvo u elektronskom obliku.

Pravo na sredstva podsticaja može se ostvariti za nabavku materijala, alata i opreme. Ukupan iznos raspoloživih budžetskih sredstava po ovom javnom pozivu iznosi 60.000 evra.

Maksimalna prihvatljiva investicija je 8.000 evra, uz bespovratnu podršku Ministarstva do 50 odsto, maksimalno do 4.000 evra.

Kao prihvatljive investicije navedene su nabavke novih plovnih objekata, motora (do 7,35 kW), nove opreme za lov i ribolov, kao i sigurnosne opreme. Neće se podržati kupovina polovne opreme, kao i alata i opreme koji nisu upisani u dozvolu za obavljanje privrednog ribolova.

Više informacija o javnom pozivu dostupno je na sajtu Vlade Crne Gore.

Izvor: biznis.rs

Foto: Pixabay


reklama