Pokretanje proizvodnje duvana u Bujanovcu, opština zove zainteresovane

17

Kako se navodi u saopštenju iz lokalne samouprave, Agrarna komora poljoprivrednih proizvođača Srbije i opština Bujanovac postigli su dogovor da pomognu poljoprivrednicima da počnu ponovo da se bave proizvodnjom duvana.

„Možemo sa sigurnošću reći da bi Agencija za duvan vrlo rado izdala sve potrebne dozvole  da se ponovo pokrene proizvodnja u opštini Bujanovac, gde se tradicionalno proizvodio najkvalitetni duvan u regionu. Obezbeđena je i firma koja bi napravila ugovore sa proizvođačima, i koja bi garantovala siguran plasman cele proizvodnje po tržišnim uslovima, na zadovoljstvo obe strane“, poručuju iz Opštine.

Dogovoreno je, dodaje se, da se urade kvalitetne pripreme za 2022. godinu kako bi se uradilo sve što je potrebno, kako po Zakonu, tako i u agroekonomskom roku da bi proizvodnja bila uspešna.

Služba za poljoprivredu poziva sve potencialne proizvođače da se jave za registraciju u kancelariju br. 308 u zgradi Opštine Bujanovac ili putem popunjenog obrasca koji se može naći na internet stranici www.bujanovac.rs, a treba ga poslati na e-mail adresu: poljoprivreda@bujanovac.rs.

Izvor: bujanovacke.co.rs

Foto: Pixabay


reklama