Poljoprivrednicima u Vrbasu u svakom času dostupni meteo podaci

22

Opština Vrbas, zajedno sa još četiri lokalne samouprave, postala je deo regionalnog projekta „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“, koji sprovode Nacionalna agencija za lokalni ekonomski razvoj – NALED, i TeleGroup, u saradnji sa Nemačkom razvojnom agenijom – GIZ.

– Cilj ovog projekta je stvaranje uslova za unapređeno digitalno upravljanje poljoprivrednim zemljištem kroz uvođenje inovativne infrastrukture, kao što su meteo-stanice, i nadogradnje digitalnog rešenja poput AgroLife platforme, u odabranim lokalnim samoupravama. Opštini Vrbas donirano je kroz realizaciju ovog projekta 10 meteo-stanica, ukupne vrednosti 70.000 evra, koje su postavkom i uvođenjem u rad postale vlasništvo naše lokalne samouprave – izjavila je Milja Knežević, rukovodilac Odeljenja za poljoprivredu Opštinske uprave Vrbas.

Opštinska uprava Vrbas kroz digitalizaciju vrši modernizaciju opštinskih usluga i procedura, a poljoprivrednim proizvođačima i gazdinstvima kroz podatke prikupljene sa meteo-stanica, omogućava se da efikasno planiraju, organizuju i upravljaju poljoprivrednom proizvodnjom, istovremeno povećavajući prinose, ukupne prihode i smanjujući operativne troškove.

Kreiranjem pristupnog naloga na internet stranica AgroLife omogućava svakom poljoprivredniku sa teritorije lokalne samouprave, bilo da je zakupac ili ne, uvid u podatke sa meteo-stanica.

Foto: Free Images


reklama