Položaj žena na selu potrebno dalje unapređivati

41

Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije i zamenica predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Darija Kisić ukazala je na to da su žene u Srbiji sposobne, jake i istrajne da sprovedu svoje ideje u delo i radom pokazuju da ne postoje prepreke kada se bore za još bolji život svojih porodica.

Kisić je tokom posete Priboju razgovarala sa predsednikom Opštine Lazarom Rvovićem i obišla Regionalni inovacioni startap centar, gde su predstavnice Udruženja „Sačuvajmo selo” predstavile aktivnosti na unapređenju položaja žena i izložile proizvode domaće radinosti.

Ona je istakla da je jedan od glavnih zadataka Ministarstva podrška porodicama i da je posebno značajna podrška porodicama na selu, koje pruža mnogo mogućnosti za rad i privređivanje.

Ministarstvo i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost će, kako je najavila, i u narednom periodu biti podrška za žene na selu kako bi ostvarile svoje vizije i time omogućile bolji život za svoje porodice.

Ministarka je rekla da se u tom cilju sprovodi i projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”, koji zajedno realizuju Koordinaciono telo, UN Women, Delegacija Evropske unije u Srbiji i Udruženje „Sačuvajmo selo”.

Kisić, koja je Priboj posetila sa državnom sekretarkom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Stanom Božović, naglasila je da je ta opština primer odlične prakse kada su u pitanju aktivnosti na osnaživanju žena i unapređenju njihovog života u svim sferama.

Foto: Vlada Srbije


reklama