Pored novčanih, ministarka Tanasković najavila i robne nagrade za nosioce titule „Najdomaćin 2024“

41

Poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ posetio je Obrenovac, a ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković objasnila je da je nagradni fond za onoga ko ponese titulu „Najdomaćin“ ogroman, jer će dobitnik pored novčane nagrade dobiti i robne.

Iz Ministarstva poljoprivrede su saopštili da su prijave za „Najdomaćina 2024“ počele 1. marta i da će trajati sve do 30. septembra ove godine.

Ukupan ovogodišnji nagradni fond iznosiće više od 7.000.000 dinara, od čega će deo biti robne nagrade za najbolje domaćine regiona, a poljoprivredni karav će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije.

– Sigurna sam da među vama ima mnogo onih koji mogu da ponesu titulu „Najdomaćin“. Tu smo da pomognemo, nagradni fond je ogroman, a pored novčanih nagrada imamo i robne, koje vam neće možda rešiti sve, ali je pomoć u đubrivu, na primer, kao simbolika da radite pravu stvar i da to neko vidi – navela je Tanasković okupljenim poljoprivrednicima.

Prijavljeni će biti rangirani u pet kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a najbolji domaćin Srbije biće nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja, dok će po dvoje najboljih u svakoj od kategorija osvojiti svaki po pola miliona dinara.

Učesnike očekuje 11 nagrada i brojne robne nagrade koje će domaćini dobiti na karavanima. Te robne nagrade biće u vidu semena, đubriva i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta.

Pored vaših prijava, relevantan žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji najbolja poljoprivredna gazdinstava u Srbiji, od kojih će posle toga izdvojiti top liste.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

Foto: Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede


reklama