Posađene prve jele u kragujevačkom Parku novogodišnjih jelki

21

U saradnji Spomen – parka „Kragujevački oktobar“ i JKP „Šumadija“, sadnjom jelki sa busenom koje su tokom praznika krasile domove, Šumarice će dobiti Park novogodišnjih jelki.

Na zelenoj površini nedaleko od Starog vojničkog groblja, građani će od ove godine moći da zasade svoju novogodišnju jelku.

– Kreativna i korisna akcija kragujevačkih preduzeća da se napravi Park novogodišnjih jelki u Šumaricama – ocenio je Predrag Stevović, član Privremenog organa grada koji je sa inicijatorima akcije, zasadio prvu jelku, i dodao:

– Siguran sam da će zaživeti i da će Kragujevčani steći naviku da ovde sačuvaju jelku koja je krasila njihov dom tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Sadnja devet stabala jela i smrča je odličan početak akcije stvaranja novog parka. Na ovaj način svi zajedno podižemo svest o značaju svakog stabla i ukazujemo da vraćanjem prirode prirodi čuvamo životnu sredinu i naše okruženje.

Stevović se zahvalio predstavnicima preduzeća na inicijativi i pozvao sve Kragujevčane da, ukoliko je njihov izbor za praznično ukrašavanje doma prirodna jelka, neka bude jelka sa busenom koja će sadnjom u Parku novogodišnjih jelki nastaviti da živi.

– Sadnjom novogodišnjih jelki produžava se život četinara i obogaćuje zelena površina jer svako posađeno stablo doprinosi zdravijoj sredini. Zdravo okruženje i kontinuirano ulaganje iz godine u godinu je ono najbolje što možemo da ostavimo iza sebe – poručuju organizatori akcije.

Foto: Grad Kragujevac


reklama