Posađeno 95 sadnica javora u okviru akcije „Drvo za Beograd”

46

U okviru akcije „Drvo za Beograd”, u Brodarskoj ulici, u parku između mosta Gazela i Starog savskog mosta, kompanija „Štil” posadila 95 stabala javora povodom 95 godina postojanja ove kompanije.

Predstavnici ove kompanije posadili su sadnice zajedno sa gradskom sekretarkom za zaštitu životne sredine Ivanom Vilotijević, rukovodiocem sektora u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Dejanom Trifkovićem, direktorom JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodanom Stanojevićem i radnicima ovog gradskog preduzeća.

Rukovodilac Sektora za zaštitu prirode i upravljanje prirodnim resursima Sekretarijata za zaštitu životne sredine Dejan Trifković istakao je da zaštita životne sredine i društvena odgovornost predstavljaju ključ uspeha u borbi za zdraviju životnu sredinu.

– Ovakve akcije imaju za cilj da se podigne kvalitet zelenog fonda Beograda i poboljša zelena infrastruktura u gradu. Želim da pozovem i druge društveno odgovorne kompanije da učestvuju u ozelenjavanju grada i sličnim akcijama. To mogu da učine na ovaj način u saradnji sa gradskim preduzećima ili preko aplikacije „Moje drvo za grad Beograd” – podsetio je Dejan Trifković.

Predstavnik kompanije „Štil” Vladimir Stanković istakao je da je ova društveno odgovorna kompanija želela da pokaže da se kvalitet i pouzdanost pokazuju kao prave vrednosti.

– Naša kompanija već 95 godina posluje poštujući te vrednosti. Podržavanjem akcije „Drvo za Beograd” želeli smo da obeležimo naš jubilej donacijom stabala. Zadovoljstvo nam je bilo da učestvujemo i u naše poslovanje uvedemo novu tradiciju sadnje novih sadnica svake naredne godine. Ovo je prilika da pozovemo i druge društveno odgovorne kompanije da se pridruže ovoj inicijativi koja za cilj ima unapređivanje kvaliteta života i životne sredine – kazao je Stanković.

Foto: beograd.rs


reklama