Predstavljen projekat „Izbor najboljeg poljoprivrednog gazdinstva i najboljeg mladog poljoprivrednika Srbije“

52

U Privrednoj komori Vojvodine predstavljen je projekat „Izbor najboljeg poljoprivrednog gazdinstva i najboljeg mladog poljoprivrednika Srbije“. Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP u saradnji sa kompanijom Kolor Medija Grupa i uz institucionalnu podršku Privredne komore Vojvodine predstavlja, bira i nagrađuje Najbolje poljoprivredno gazdinstvo i najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji.

Sekretar Udruženja poljoprivrede Privredne komore Vojvodine Mladen Petković istakao je da je projekat važan jer ističe pozicioniranje poljoprivrede.

– Želimo da istaknemo značaj poljoprivrede u našoj zemlji kao i da istaknemo kvalitetne  proizvode i proizvođače koje imamo – kazao je on.

Sekretar Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika Aleksandar Milovanović pozvao je poljoprivrednike da se prijave na konkurs ističući da je konkurs u ovom trenutku otvoren i da se svi zainteresovani mogu prijaviti na zvaničnoj stranici najboljegazdinstvo.rs.

Jedna od propozicija konkursa je da poljoprivrednici između ostalog treba da prikažu neku održivu inovaciju.

Posle prijave, prvih 15 rangiranih će žiri zajedno sa organizatorima obići i izabrati najbolje, a oni će biti prikazani kroz 15 video zapisa koji će biti plasirani široj publici. Cilj ovog projekta jeste upravo promovisanje poljoprivrede.

Direktor Kolor Medija Grupe Robert Čoban rekao je da je veoma značajno da se sve institucije uključe u realizaciju ovakvih projekata kako bi doprineli promociji poljoprivrede.

– Vojvodina je područje sa velikim brojem aktivnih poljoprivrednih gazdinstava i upravo treba raditi na poboljšanju i promociji. Ovaj projekat je važan jer ima sveopšti društveni cilj i zato smo ga mi podržali – kazao je Čoban.

Konferenciji su prisustvovali i ekonomski atašei ambasada u Republici Srbiji.

Foto: PKV


reklama