Predstavljene mere podrške za poljoprivrednike u Sremu

47

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo predstavio je poljoprivrednicima iz Srema mere podrške koje su namenjene za ovu godinu.

Prezentacija je održana u prostorijama Poljoprivredne stručne službe u Rumi. Prezentaciju i organizaciju događaja podržala je lokalna samouprava Ruma.

Poljoprivrednim proizvođačima su, pored mera podrške resornig ministarstva, dostupne i subvencije koje pruža pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Poljoprivrednici su već godinama uključeni u ove programe i kažu da im dosta znači ovaj vid prezentacije, kako bi na vreme bili obavešteni i aplicirali za sredstva.

Cilj prezentacije jeste okupiti veći broj poljoprivrednih proizvođača kako bi se na neposredan način upoznali sa svim programima koje pokrajinski sekretarijat organizuje, u smislu rokova pripreme dokumentacije, visine sredstava, kao i vremenu raspisivanja konkretne mere podrške.

I ove godine pokrajinski sekretarijat raspisaće oko trideset javnih poziva, svi oni će biti inovirani u odnosu na prethodne godine i u skladu sa potrebama poljoprivrednika.

Foto: PSS Ruma


reklama