Priznanja za jaka alkoholna pića, likere i voćna vina na novosadskom Poljoprivrednom sajmu

91

Pure Fruit iz Beograda je novi šampion 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Velikim šampionskom peharom kompanija je nagrađena za najviši kvalitet velikog broja ocenjenih uzoraka voćnih rakija i likera.

Dva su dobitnika Srebrnog šampionskog pehara – Destilerija Đurađ, Ravno Selo, za širok asortiman ocenjenih voćnih rakija i vrlo kvalitetnih likera, a istim priznanjem se nagrađuju Patrijaršijska dobra, Beograd, za standardno visok kvalitet širokog asortimana jakih alkoholnih pića i vina.

Komisija koja je radila tri dana, od 5. do 7. aprila, donela je odluku da dodeli pet Pehara Novosadskog sajma. Za visok kvalitet ocenjenog asortimana voćnih i specijalnih rakija, kao i vina nagrađena je crnogorska Vinarija Dabović, Nudo, Nikšić, za prikazan kvalitet ocenjenog asortimana jakih alkoholnih pića isto priznanje poneli su Brka i Šumar, Požarevac. Pehar Novosadskog sajma su osvojili i Podrum Milošević, Žabari, za prikazan kvalitet ocenjenog asortimana voćnih rakija, slovenački Bio-Sad, Lenart u Slovenskim Goricama – za vrlo visok kvalitet ocenjenih jakih alkoholnih pića i likera i subotički Simex Original – za kvalitet ocenjenih voćnih rakija, jakog alkoholnog pića i likera.

Vrednovano je 205 uzoraka jakih alkoholnih pića, likera i voćnih vina koje je prijavilo osamdeset četvoro učesnika. Pored vrhunskih šampionskih priznanja dodeljene su i brojne povelje, plakete, titule šampiona kvaliteta grupe proizvoda…

Sva priznanja biće uručena tokom 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će biti održan od 21. do 27. maja.

Foto: Freepik, Pixabay


reklama