Proglašena najbolja vina Fruške gore

83

Najbolja vina Fruške gore proglašena su na četvrtom izdanju manifestacije “Fruška gora Wine Show” u Čortanovcima.

Manifestacija je okupila predstavnike republičkih, pokrajinskih i lokalnih institucija i organizacija, distributere vina, somelijere, ugostitelje, vinske novinare, kojima se predstavilo 40 vinarija fruškogorskog vinogorja.

– Današnji rezultati, priznanja i medalje sa oznakom TOP 50 pomoći će Fruškoj gori da pozicionira svoja vina na tržištu tamo gde ona odavno pripadaju – među vrhunskim vinima premijum kvaliteta. Fruškogorski vinari su pokazali da ceo ovaj region pravi izuzetna vina, nastavljajući da pomeraju granice srpskog vinarstva – rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

On je dodao da je ovo podsticaj gastronomskom turizmu u Vojvodini, koji bi trebalo da zauzme bitan položaj u okviru celokupne turističke ponude.

Događaj su podržali: Pokrajinske vlada, Privredna komora Vojvodina, DDOR Novi Sad i OTP banka, a organizator je Udruženje vinara i vinogradara Srem – Fruška gora.

Namera organizatora ovog takmičenja, koje će sigurno prerasti u tradicionalno, jeste da se potrošačima na domaćem i međunarodnom tržištu pomogne pri kupovini fruškogorskih vina, čija oznaka – TOP 50 – jeste oznaka za kvalitet i regionalni identitet.

Foto: Pokrajinska vlada


reklama