Proizvodi od mangulice osvojili glavnu nagradu na Sajmu etno hrane i pića

131

Na 15. Međunarodnom sajmu etno hrane i pića, održanom od 25. do 28. novembra na Beogradskom sajmu, više od 300 proizvođača predstavilo je svoje prehrambene proizvode, pravljene ručno i po tradicionalnoj recepturi.

Jedan od ciljeva ove manifestacije jeste afirmacija tradicionalnih proizvoda i predstavljanje proizvođača tradicionalnih proizvoda radi zaključenja kupoprodajnih ugovora sa potencijalnim kupcima iz Srbije i inostranstva.

Od osnivanja, Sajam etno hrane i pića imao je značajnu ulogu u brendiranju, promociji i plasmanu proizvoda poput leskovačkog ajvara, kačerskog i homoljskog meda, duvan-čvaraka, futoškog kupusa, pirotskih peglanih kobasica i drugih proizvoda od kojih su mnogi postali izvozni artikli.

Radi se o proizvodima koji su pravljeni najčešće od organski gajenih sirovina, ali i o novim proizvodima nastalim na temeljima tradicije i mašte proizvođača. Kao i do sada, cilj ovogodišnjeg sajma bio je da mali proizvođači pokažu svoje proizvode široj masi, sklope nove saradnje i time podignu svoju proizvodnju na viši nivo.

Na ovogodišnjoj manifestaciji po prvi put je organizovan i nastup malih proizvođača iz nedovoljno razvijenih opština.

Stručni žiri doneo je odluku da glavnu nagradu Sajma etno hrane i pića – ROBNA MARKA IZ SRBIJE za 2021. godinu dobije Bojčin eko turs doo, Progar, Surčin, za paletu proizvoda od mangulice.

Kao i svake godine, osim glavne, dodeljen je veliki broj nagrada svim prestižnim proizvođačima različitih robnih grupa, što bi, kako su istakli organizatori, trebalo da bude priznanje i stimulacija za dalji razvoj i promociju autentičnih prehrambenih proizvoda.

Foto: Beogradski sajam


reklama