Prvi objekat Hercegovačke kuće u Srbiji biće otvoren na Vračaru

55

Agrarni fond grada Trebinja sklopio sa Gradom Beogradom ugovor o zakupu poslovnog prostora za otvaranje Hercegovačke kuće u glavnom gradu Srbije.

Hercegovačka kuća je mesto prodaje tradicionalnih gastronomskih proizvoda Trebinja i njegove okoline.

Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina, koji je potpisao ugovor, rekao je da je to prvi objekat Hercegovačke kuće koji će biti otvoren u Srbiji već početkom sledeće godine.

Dutina je naveo da će objekat biti na Vračaru, u Makenzijevoj ulici.

On kaže da su prethodno sprovedene procedure koje nisu bile jednostavne i da su dobili u zakup poslovni prostor površine 85 metara kvadratnih, koji će biti opremljen kao i ostali objekti Hercegovačke kuće u Republici Srpskoj.

Dutina je naveo da su uporedo sa procedurama za dobijanje poslovnog prostora u Beogradu radili i na registraciji za izvoz proizvoda u Srbiju.

On je podsetio da su prodajni objekti Hercegovačke kuće ranije otvoreni u Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu, u kojima se mogu kupiti prizvodi hercegovačkih domaćina.

– Na Јahorini smo u saradnji sa Olimpijskim centrom „Јahorina“ postavili jednu policu sa našim proizvodima. Imamo pisma namera i drugih lokalnih zajednica iz Srpske, koje su iskazale želju za otvaranjem tih objekata – istakao je Dutina, navodeći da će se i na taj način pružiti šansa za nova tržišta domaćim poljoprivrednicima.

Izvor: RTRS

Foto: Grad Trebinje


reklama