Prvi vinski festival u Posavini

14

Za ljubitelje vina, Obrenovac će početkom februara biti centar dešavanja. Vinski festival je nova manifestacija, koja ima za cilj popularizaciju vinske kulture i obogaćivanje društvenog života Posavine, a izložba je prodajnog karaktera.

Festival će biti održan 04. februara u Sokolskom domu, od 15 do 21 sat, a ulaznica je 200 dinara.

– Na ovom festivalu predstaviće se više od 25 izlagača i nekoliko destilerija, a najviše će biti samih vinarija. Svoje proizvode od sira i mesa, predstaviće i nekoliko manjih poljoprivrednih proizvođača – istakao je Mihailo Dimitrijević, koordinator vinskog festivala.

Vinarstvo u Srbiji je u ekspanziji, a ponuda je sve veća, uz brojna međunarodna priznanja za naša vina. Organizatori vinskog festivala biraju koji izlagači će se predstaviti, sa ciljem da ponuda vina bude što kvalitetnija. Moto festivala je da vino povezuje ljude, poboljšava komunikaciju i otvara nove mogućnosti kroz opuštanje i razmenu ideja.

– Cilj nam je da ovaj festival postane tradicionalan, sa željom da obogatimo i ulepšamo društveni život našeg mesta uz veću ponudu dobrih vina, sa nadom da će se ugostiteljski objekti priključiti i podržati ideju – dodao je Dimitrijević.

Događaj se realizuje uz podršku lokalnih institucija i firmi, Komisije za poljoprivredu ove opštine, kao i uz podršku vinskog festivala Wine Jam, koji je nastao u Beogradu 2013. i već nekoliko godina populariše vino u zemlji i regionu na inovativan način, privlačeći novu i mladu vinsku publiku.

Foto: Cover Images


reklama