Rekordan broj zaprega na Fijakerijadi u Iđošu

106

U Iđošu je, na lokalnom fudbalskom stadionu, organizovana druga Fijakerijada, koja je ove godine okupila rekordnih 76 zaprega iz Kikinde, Čačka, Pančeva, Sombora, Novog Sada, Beograda i drugih većih i manjih mesta u Vojvodini.

Publika je mogla da pogleda nadmetanja u jednopregu, dvopregu, u programu su učestvovale posebne rase konja, mladi konji, takmičili su se u četvoropregu i višepregu, kao i jahači. Generalni pokrovitelj manifestacije, koju je organizovalo Udruženje ljubitelja konja i kuvara „Bistrica“, je Grad Kikinda. Fijakerijadu „Iđoš – 2022“ otvorio je Bogdan Tasovac, sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe Grada Kikinde.

– Nadam se da će Fijakerijada u Iđošu postati tradicionalna i da će svake godine biti sve više učesnika iz naše zemlje, ali i iz inostranstva. Raduje me podatak da je ove godine skoro duplo veći broj učesnika, što pokazuje da je ova manifestacija veoma atraktivna. Održavanje ovakvih programa od velike je važnosti za svako selo, ali i naš grad, imajući u vidu da se na lep način održava tradicija konjičkog sporta na severu Banata, a sa druge strane, deca imaju priliku da se detaljnije upoznaju sa ovim sportom i tako otrgnu konjarstvo od zaborava – rekao je Tasovac.

Mesna zajednica Iđoš i Udruženje ljubitelja konja i kuvara „Bistrica“ pripremili su veliki broj nagrada za učesnike.

– Raduje me što smo uspeli da dovedemo više zaprega nego što ih je bilo na Fijakerijadi u Crepaji, koja je centar konjičkog sporta. To je dokaz da nas drugi cene, a mi im dužno poštovanje vratimo tako što redovno učestvujemo na svim manifestacijama na kojima nas pozovu – dodao je Dušan Sivčev, predsednik Udruženja ljubitelja konja i kuvara „Bistrica“ iz Iđoša.

Foto: Grad Kikinda


reklama