Ruski Krstur u znaku paprika

24

U Ruskom Krsturu će u subotu 21. avgusta biti održana tradicionalna manifestacija Dani krsturske paprike, koja će okupiti brojne proizvođače i otkupljivače paprike, a očekuje se dolazak predstavnika lokalne i pokrajinske vlasti i drugih.

Program će početi u 11 časova skupom otkupljivača i proizvođača paprike u centru sela, posle čega sledi obilazak više parcela pod paprikom i obilazak dva ogledna polja firme “Timac Agro Balkans“ i “ZKI“.

Od 13 časova na programu je izložba paprike i drugih povrtarskih proizvoda, domaće radinosti, starih zanata i suvenira, nakon čega će svi posetioci moći da uživaju u pripremanju tradicionalnih jela i degustaciji specijaliteta od paprike. Defile paradnih zaprega Konjičkog kluba “Rusin” i gostiju kluba biće održan od 17 časova, a svečano otvaranje manifestacije i kulturno-umetnički program zakazan je za 17:30.

Najmlađi će od 18:30 učestvovati u maskenbalu, posle čega će biti dodeljena nagrada za najlepšu masku, kao i najtežu papriku, najlepši štand i najbolji ajvar. U 19 časova počinje muzički program, a prisutni će od 21:00 moći da uživaju i u koncertu pevača Milana Mitrovića.

Projekat podržavaju opština Kula i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Foto: Opština Kula


reklama