Sajam vina Republike Srpske u Cirihu 7. i 8. juna

38

Sajam vina Republike Srpske održaće se u Cirihu 7. i 8. juna, a posetioci će imati priliku da uživaju u vinima i rakijama iz Republike Srpske i Srbije, uz vođstvo vinskog viteza Miše Ćirića.

Na predlog predsednika Udruženja srpskih privrednika Švajcarske Stojana Stevanovića, uglednog hotelijera i humaniste, rodom iz Lopara u Republici Srpskoj, početkom ove godine članovi Udruženja podržali su ovu inicijativu. Događaj će biti održan u salama hotela Hilton Garden Inn Limmattal kraj Ciriha, Zurich – Spreitenbach.

Sa ciljem da se vina i rakije iz otadžbine što bolje prezentuju tržištu Švajcarske i gostima iz drugih zemalja, u petak 7. juna održaće se B2B poslovni susreti od 16-22 časa, gde će proizvođači vina iz Srbije i Republke Srpske lično, ili njihovi predstavnici u Švajcarskoj, prezentovati vina i rakije i razgovarati sa menadžerima restorana, hotela, trgovačkih firmi i distributerima pića. Zvanično otvaranje sajma, odnosno svečana ceremonija zakazana je za 17 časova.

U subotu 8. juna od 12 do 22 časa je sajam će biti otvoren za posetioce, goste, predstavnike medija i sve zainterersovane da uživaju u lepim ukusima vina i rakija Srbije i Republike Srpske.

Cilj Udruženja srpskih privrednika Švajcarske i poslovnih partnera je da se pruži sva podrška proizvođačima radi ostvarenja što većeg izvoza u Švajcarsku i druge zemlje. Očekuje se nastup oko pedeset vinarija i destilerija rakija iz Srbije i Republike Srpske.

Izvor: Stojan Stevanović, Švajcarska i Miša Ćirić vitez vina Srbije

Foto: Stojan Stevanović, Švajcarska i Miša Ćirić vitez vina Srbije


reklama