Salon žilavke 17. avgusta u Vinskoj galeriji “Vukoje”

43

Ovogodišnji Salon žilavke, koji se tradicionalno održava u Trebinju, zakazan za utorak 17. avgust u Vinskoj galeriji “Vukoje”.

Peti jubilarni Salon ove hercegovačke autohtone sorte u organizaciji Udruženja građana “Salon žilavke” odvijaće se na nekoliko lokacija u Mostaru i Trebinju fokusirajući tako Hercegovinu kao vrhunsku destinaciju vinskog turizma, dok će centralni događaj izložbe najboljih hercegovačkih vina u Vinskoj Galeriji “Vukoje” predstaviti rekordan broj proizvođača žilavke na jednom mestu.

– Ponovno okupljanje oko žilavke dokaz je vrednosti ove sorte i njenih osobenosti, ali i njenog ogromnog potencijala prepoznatog od strane hercegovačkih vinara – kažu u vinariji “Podrumi Vukoje 1982”.

Ova vinarija kao inicijator Salona žilavke godinama uspešno sarađuje sa medijima iz regiona zahvaljujući čemu je Galerija “Vukoje” danas prepoznata kao jedan od regionalnih lidera u promociji vrhunskih vina i vinskog turizma. Upravo iz tog razloga došlo se na ideju da se ove godine oformi medijski karavan, poseti Mostar i Međugorje, nekoliko tamošnjih, a potom i pojedine vinarije na putu do Trebinja.

Uz brojne druge aktivnosti tokom tri dana druženja vinara sa medijima, stručni deo priče na temu Vinske ceste Hercegovine obogatiće Emanuela Panke, predsednica Iter Vitis Route, Žozef Darel novinar Decantera i Željko Garmaz, autor knjige “Vinske priče Bosne i Hercegovine”.

Izvor: vino.rs

Foto: Podrumi Vukoje 1982.


reklama