Skoro 40 zemalja potvrdilo učešće na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

61

Najveća priredba Novosadskog sajma – 91. Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 18. do 23. maja. U pripremi su svi segmenti priredbe, a prijavljeni su izlagači iz Srbije i oko 40 zemalja.

Među njima su brojne i one koje će se predstaviti kolektivnim izložbama – Italija, Holandija, Crna Gora, Rumunija, Indonezija, Španija, Bosna i Hercegovina, Češka, Mađarska…

Posetioce očekuju Izložba poljoprivredne mehanizacije, prateće opreme i rezervnih delova, Nacionalna izložba stoke sa Izložbom genetskih potencijala. Biće izložena i živina, a Izložba nekonvencionalnog stočarstva donosi pčelarstvo i ribarstvo. Atrakcija za posetioce biće i javno ocenjivanje goveda, konja i ovaca. Dan stočara sa defileom nagrađenih grla je četvrtak 23. maj.

Segmenti i ovog Poljoprivrednog sajma su Izložba organskih i proizvoda sa oznakama geografskog porekla i „Srpski kvalitet“, piva zanatskih proizvođača, kao i drugih prehrambenih proizvoda…

U Kongresnom centru „Master“ već je zakazan veliki broj stručnih i poslovnih skupova – konferencija, foruma, promocija, prezentacija…

Komisije Novosadskog sajma nastavljaju ocenjivanje kvaliteta koje obuhvata tridesetak robnih grupa. Dobitnicima će priznanja biti uručena na svečanostima tokom priredbe, a šampionima ukazana posebna čast na Večeri šampiona.

Za posetioce sa kupljenim ulaznicama i ovoga puta je organizovana Poklon-igra, a izvlačenje kupona je zakazano za četvrtak, 23. maj. Traktor marke John Deere 5045 d je obezbedila kompanija Kite DOO kao Darodavac u Poklon-igri.

Ove godine 91. međunarodni poljoprivredni sajam, nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“ ima snažnu podršku Evropske unije koja je Partner priredbe. Uz najveći agrobiznis događaj, kao i ranije, su Globos osiguranje – Generalni sponzor, Al Dahra – Zlatni sponzor, Banka Poštanska štedionica – Banka partner, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Pokrovitelj izložbe stoke, Izložbe organske proizvodnje…, Pokrajinska vlada sa sekretarijatima za poljoprivredu i privredu i Grad Novi Sad.

Foto: Novosadski sajam


reklama