Španska vina na Beogradskoj nedelji vina

52

Treće izdanje manifestacije “Španska vina u srcu grada” biće održano i ove godine u okviru festivala “Belgrade Wine Week” od 21. do 26. septembra.

Tokom ove vinske nedelje inspirisane Španijom, Beograđani će imati priliku da posete različite tematske radionice i degustacije španskih vina, dok će se vina izabranih španskih vinarija naći na specijalnim popustima u gradskim vinotekama, prodavnicama pića, vinskim barovima i restoranima.

Ova višednevna promocija vina Španije u našem glavnom gradu, tokom Beogradske nedelje vina pokrenuta je sa željom da se publici približe raznolikost i bogatstvo španskog vinarstva i gastronomije. Ovogodišnju manifestaciju “Španska vina u srcu grada”, iza koje stoje Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu i udruženje građana “Vinokultura”, u saradnji sa vinarijama, uvoznicima i distributerima, obeležiće i veliki broj edukativnih vinskih radionica na kojima će se vinskim profesionalcima predstaviti različiti vinski regioni Španije, a neki od njih, ovom prilikom, i premijerno. Edukacije će pokriti i španske klasike: raskošna i kompleksna crvena vina “Riohe” i “Ribere”, čuvene penušavce (španska cava), kao i sve popularnija bela vina Španije.

Španija više nije nepoznanica na domaćem vinskom tržištu i vina iz regiona poput Riohe, Ribere del Duero, Navare ili Galicije su našla svoje redovno mesto na srpskim vinskim policama. Tokom Beogradske nedelje vina, kao i prethodnih godina, imaćemo priliku da neka od čuvenih španskih vina probamo i kupimo po promotivnim cenama. Ove godine, kao novitet, profesionalnom sektoru će se predstaviti i neka, na našim prostorima još uvek nešto manje poznata geografska porekla i sorte poput “Txacoli” – veoma posebnog i specifičnog vina iz Baskije, GP Toro, Bierzo, penušavog vina cave, itd.

Više zanimljivosti i informacija o španskim vinima pogledajte OVDE.

Foto: Pexels, Unsplash


reklama