Srpske vinarije i destilerije na sajmu „ProWein“ od 10. do 12. marta

32

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup 13 srpskih kompanija na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića „Prowein“, koji će biti održan u nemačkom gradu Dizeldorfu od 10. do 12. marta.

Kako je saopšteno iz PKS-a, u okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se Vinarija „Doja“, Destilerija „Blagojević“, Vinarija „Drašković“, Destilerija „Šurlan“, Atelje vina „Šapat“, „Sena Spirits“, Vinarija „100 žena“, „Stara Sokolova“, Vinarija „Despotika“, Destilerija „Despot“, Vinarija „Aleksandrović“, Destilerija „Bosiljčić“ i „Emperus“ destilerija.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

Na sajmu „ProWein 2024“, srpske kompanije predstaviće svoje proizvodne programe na nacionalnom štandu Srbije u hali 13.

„ProWein“ je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca, navodi se u saopštenju.

Prethodno održan sajam je posetilo oko 50.000 posetilaca iz 141 zemlje, a predstavilo se blizu 6.000 izlagača iz 62 zemlje.

Više od 86 odsto ukupnog broja kompanija čine internacionalni izlagači.

Sajam ove godine obeležava 30 godina postojanja.

Foto: PKS


reklama