’Swisslion’ uplatio 575 miliona dinara za ’Vršačke vinograde’

23

Kompanija ’Swisslion’ iz Beograda je saopštila da je potpisala ugovor o kupovini ’Vršačkih vinograda’ u stečaju i isplatila izliciranu cenu od 575 miliona dinara.

– Od danas ’Vršački vinogradi’ nisu u stečaju. Dobili su vlasnika, odnosno domaćina koji će odmah pokrenuti programe razvoja vršačkog vinogradarstva – navodi se u saopštanju.

Istaknuto je da će proces obnove ’Vršačkih vinograda’ i vršačkih podruma trajati tri godine, čime će ’Vršački vinogradi’ postati ’vodeći u proizvodnji čuvenih vršačkih vina u celoj regiji’.

– Otvorena su vrata zapošljavanja za poštene, savesne i vredne, kako radnike tako i stručnjake, koji će se odmah uključiti u razvojne programe ’Vršačkih vinograda’ – najavila je kompanija ’Swisslion’ koja je deo koncerna ’Swisslion-Takovo’ u vlasništvu Rodoljuba Draškovića.

Početna cena na licitaciji za ’Vršačke vinograde’ bila je 480 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti tog kombinata.

Prodaja ’Vršačkih vinograda’ je pokupašavana tri puta, putem tendera.

Na poslednjem tenderu 2013. godine to preduzeće je prodato jedinom ponuđaču, kineskoj kompaniji ’Guan nan’ koja je ponudila 5,3 miliona evra, ali je Ministarstvo privrede posle obavljenog nadzora poništilo privatizaciju.

Foto: Cover Images


reklama