Tanasković obišla poljoprivrednike u Brusu i Trsteniku

61

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković obišla je poljoprivredne proizvođače na teritoriji opština Brus i Trstenik koji su pretrpeli veliku štetu usled obilnih padavina u prethodnom periodu i najavila da će im biti obezbeđena nadoknada i pomoć u novcu ili robi.

– Poljoprivrednici koji su pretrpeli štetu zbog poplava treba da popišu sve što im je uništeno, a komisija iz jedinica lokalne samouprave izaći će na teren i proveravati činjenično stanje – kazala je ona.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Tanaskovićeva je kazala da će se odluka o konkretnom vidu pomoći poljoprivrednicima donositi kada pristignu i sagledaju se svi zahtevi iz jedinica lokalne samouprave.

– Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede su u konstantnoj komunikaciji sa svim lokalnim samoupravama koje imaju probleme usled poplava i zajedno pronalazimo najbolji način kako bismo ublažili posledice i sanirali štetu – istakla je ona i dodala da su predstavnici njenog ministarstva i vlade stalno na terenu i obilaze svih 60 jedinica lokalne samouprave.

Tanaskovićeva je, kako je navedeno u saopštenju, kazala da razume građane koji imaju oštećenja i gubitke, ali kako je naglasila, generalno posmatrano, u odnosu na 2014, kada je takođe bila „katastrofa“ zbog padavina, sada na nivou svih jedinica ima manje oštećenih objekata, puteva, useva… zahvaljujući svemu urađenom u proteklom periodu vezano za čišćenje korita i sređivanje ostale infastrukture.

– Uz sve što je do sada urađeno i ovi dodatni radovi na sanaciji kanala i korita preko „Srbijavoda“ treba da obezbede da eventualno novi talas ne napravi štetu. Formirali smo radnu grupu i Vlada Srbije je potpuno posvećena da se šteta što pre sanira i nadoknadi. Narod neće ostati prepušten sam sebi i bez pomoći – naglasila je Tanasković.

Foto: Tanjug


reklama