Turci zadovoljni brzinom kojom prodaju jabuke

33

Sezona turskih jabuka bila je veoma pozitivna, sa prodajom na veoma visokom nivou, kaže Merve Akjol, stručnjak za izvoz turskog izvoznika TEO Ekport.

– Ove godine, sezona turskih jabuka je bila veoma dobra. Naša prodaja je bila veoma brza, do te mere da u jednom trenutku nismo mogli da pratimo sve porudžbine. Što znači da je sezona u celini bila veliki uspeh za nas. To dokazuje povećanje naše prodaje u Indiji, zahvaljujući povećanju svesti o brendu među potrošačima. Ali, i naša prodaja na evropskim tržištima bila je prilično solidna. Kao takvi, izvezli smo veoma velike količine na indijsko tržište. Povrh toga, uspostavili smo nova tržišta i u Evropi i na Bliskom istoku – kaže Akjol.

Po njegovim rečima, logistika je bila puna izazova.

– Nije sve bilo glatko, jer smo ove sezone morali da se nosimo sa rastućim troškovima isporuke. Logistika se generalno pokazala kao izazov za nas ove godine. Međutim, uspeli smo da prevaziđemo ove poteškoće zahvaljujući dobroj komunikaciji sa našim kupcima. Uprkos logističkim problemima, ove sezone bili smo konkurentni sa iranskim jabukama. Glavni razlog uspeha turskih jabuka je bio odličan ukus. Odnos boja je takođe bio veoma visok u poređenju sa iranskim jabukama. Možemo reći da nas je ovo definitivno izdvojilo na tržištu ove godine – smatra Akjol.

Iako se sezona bliži kraju, njegova firma i dalje ima na zalihama jabuke za one kojima su potrebne.

– Trenutna sezona jabuka se polako bliži kraju i već smo počeli da se pripremamo za novu sezonu. Veliku pažnju i brigu posvećujemo našim stablima jabuke, kako bismo gajili najkvalitetnije proizvode u našim zasadima. Svake godine nastojimo da budemo bolji nego prethodne. Kao standard, ne pravimo kompromise u pogledu našeg kvaliteta i uvek nudimo našim kupcima prvoklasne proizvode – zaključuje Akjol.

Foto: Envato


reklama