U Banjaluci održan 20. Republički kup u gađanju letećih meta

668

U Banjaluci je održan 20. Republički kup u gađanju letećih meta, na kojem je učestvovalo 50 takmičara iz cele Republike Srpske, a najviše nagrada osvojili su učesnici iz Semberije koji su i bili najbrojniji.

Ovogodišnje takmičenje na banjalučkom strelištu u Rakovačkim barama je održano u „trap” disciplini.

Manifestaciju je uz prigodan govor svečano otvorio Darko Ćulum, predsednik Skupštine Lovačkog saveza Republike Srpske i istovremeno predsednik Lovačkog udruženja “Zmijanje” Banjaluka koje je ove godine bilo domaćin manifestacije.

Posle dvodnevnog takmičenja, postignuti rezultati u grupnoj fazi:

LU „Semberija II”
LU „Semberija I”
LU „Vučijak” Brod

Pobednička rang lista u pojedinačnoj kategoriji glasi:

1. Čečevac Nenad
2. Milošević Slađan
3. Purić Branislav

Posle završenog takmičenja, za sve učesnike je upriličen svečani ručak na kojem je Predsednik Lovačkog saveza RS, Savo Minić, pobednicima dodelio zaslužene pehare i nagrade.

Minić je zahvalio domaćinu na odličnoj organizaciji takmičenja, te je istakao značaj lovnog streljaštva u sveukupnom lovstvu Republike Srpske i istovremeno naglasio da će Savez i dalje aktivno podržavati rad ovog sektora, sa posebnim akcentom na potrebu jačanja aktivnosti na popularizaciji ove sportske discipline kod mlađih lovaca.

Istovremeno sa održavanjem takmičenja, u Banjaluci je održana i sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Republike Srpske.

Foto: Lovački savez Republike Srpske


reklama