U četvrtoj sezoni kampanje „Zasadi drvo“ posađeno 600.000 sadnica

25

U četvrtoj sezoni akcije masovnog sađenja drveća u Srbiji „Zasadi drvo“ posađeno je više od 600.000 sadnica na 350 mesta širom zemlje.

„Zasadi drvo“ je poduhvat za zdraviju životnu sredinu koji su pokrenule kompanije „DM drogerie markt“ i „Adria Media Group“.

U okviru ovog projekta do sada je ozelenjeno 17 gradova, očišćena je dugogodišnja divlja deponija i pretvorena u zelenu oazu i obezbeđeno je 10.000 sadnica za sve osnovne škole u Srbiji.

– Ovu fazu obeležile su i brojne aktivnosti, pre svega za najmlađe. Edukacije su u ovoj sezoni sprovedene u pet vrtića, a deca su imala priliku da sade lavandu, smilje i ruzmarin, pravila su „hotele za insekte“ i slušala o pčelama – rekla je resorna menadžerka marketinga i komunikacija DM za Srbiju i Severnu Makedoniju Svetlana Jovanović Mitić.

Podsetila je da su sve osnovne škole u Srbiji dobile po dve sadnice bora koje su posadile u dvorištima i da je ozelenjeno dvorište Medicinske škole u Zemunu.

Projekat „Zasadi drvo“ pokrenuli su „Adria Media Group“ i „DM drogerie markt“, uz podršku Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Javnih preduzeća „Srbijašume“ i „Vojvodinašume“, Pokreta gorana Srbije, Privredne komore Srbije, Botaničke bašte „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Šumarskog fakulteta u Beogradu, Šumarske škole Kraljevo, Zavoda za zaštitu prirode. Od ove sezone učestvuju i dva nova institucionalna partnera: Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Institut za šumarstvo.

Foto: Envato


reklama