U Čurugu održani „Stočarski dani“

134

Udruženje stočara iz Čuruga i ove godine organizovalo je tradicionalne „Stočarske dane“, koji su okupili brojne posetioce i izlagače.

Manifestacija je imala i takmičarski karakter, a učesnici su se nadmetali u kuvanju ovčijeg paprikaša, šišanju ovaca i tradicionalnim sportskim igrama.

Već šestu godinu zaredom manifestacija „Stočarski dani“ privlači brojne uzgajivače stoke i ljubitelje poljoprivrede. Ideja organizatora bila je promocija domaćeg stočarstva i lakši plasman proizvoda na tržištu.

Ovu manifestaciju svake godine poseti nekoliko hiljada turista, koji su pored brojnih festivalskih aktivnosti mogli da uživaju i u bogatom kulturno-umetničkom programu.

„Stočarski dani“ održavaju se svake godine kod čuvene Rođine vetrenjače. Manifestacija je pored izložbenog dela imala i takmičarski karakter.

S obzirom na to da Opština Žabalj raspolaže sa 32 hiljade hektara obradive zemlje, ona se trudi da svojim poljoprivrednicima pomogne i subvencijama.

– Trenutno što je aktuelno za poljoprivredne proizvođače jeste subvencionisane kamate na kredite, na kratkoročno obrtna sredstva do dva miliona dinara gde poljoprivrednici uzimaju taj novac takoreći besplatno, a opština snosi troškove kamate a oni samo vrate glavnicu – rekao je Uroš Radanović, predsednik opštine Žabalj.

Pored „Stočarskih dana“, opština Žabalj poznata je i po brojnim manifestacijama kulturno-umetničkog i takmičarskog karaktera.

Izvor: RTV

Foto: Opština Žabalj


reklama