U Inđiji aktivno rade na podizanju ekološke svesti

68

U cilju podizanja ekološke svesti pre svega kod dece, u „Keltskom selu“ u Inđiji postavljena su tri eko-kutka predviđena za separaciju otpada.

Na poslednjoj Skupštini opštine Inđija, Turističkoj organizaciji  je potvrđeno upravljanje zaštićenim područjem „Lesni profili u Starom Slankamenu“.

Takođe i planovi za nov turistički sadržaj na Krčedinskoj adi bili su razlozi da u zvaničnoj poseti Inđiji boravi podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine Brankica Tabak.

Podsekretarka je sa direktorom Turističke organizacije opštine Inđija Milanom Bogojevićem najpre posetila kompaniju „Plastik Gogić“ u industrijskoj zoni Inđije, koja je kao društveno odgovorna kompanija donirala kante za odlaganje i separaciju otpada za „Keltsko selo“.

Potom je usledio obilazak ovog turističkog kompleksa, u kome je od samog početka ekologija jedan od četiri osnovna elementa na kojima se bazira koncept rada.

U obraćanju okupljenim predstavnicima medija, gospođa Tabak je istakla značaj podrške ovakvim ekološkim inicijativama i njihov doprinos procesu podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine.

Takođe, najavila je nove projekte u čijoj će realizaciji sarađivati sa Turističkom organizacijom opštine Inđija, napomenuvši pri tome da je ovo prvi put da je Pokrajinski sekretarijat ostvario saradnju sa jednom lokalnom turističkom organizacijom i to zahvaljujući njenom interesovanju da na različite načine ekologiju implementira u razvoj turizma.

Direktor Bogojević je naveo da „Keltsko selo“ posećuju brojne organizovane grupe predškolskog i školskog uzrasta te da je ovo pravo mesto na kome može da im se skrene pažnja na ovu temu na konkretnom primeru smeća koje sami bacaju. Takođe, u planu je uvođenje većeg broja edukativnih radionica sa temom ekologije u redovne programe dešavanja u „Keltskom selu“.

Foto: Turistička organizacija opštine Inđija


reklama