U Inđiji brendiraju lokalne proizvode

61

Turistička organizacija opštine Inđija i Agencija za ruralni razvoj opštine Inđija pokrenule su projekat objedinjavanja ponude lokalnih proizvoda i njihovog plasmana pod jedinstvenim brendom INproizvodi Inđije.

Proizvođači hrane, pića i rukotvorina sa teritorije opštine Inđija dobiće priliku da svoje odabrane proizvode distribuiraju širem krugu potrošača tako što će se naći na policama sa znakom INproizvodi, koje će za početak biti postavljene u lokalnom lancu marketa.

Kao društveno odgovorna kompanija, najzastupljeniji lokalni lanac prodavnica u opštini Inđija firma ZAM d.o.o. prva se odazvala pozivu za učešće u projektu, tako što će omogućiti plasman pomenute robe u svojim „Žutim marketima“ širom naše opštine pod povlašćenim uslovima.

Prva promocija projekta održana je na manifestaciji Miholjski susreti sela u Ljukovu, gde je ovaj novi brend predstavljen kako posetiocima tako i okupljenim izlagačima.

U prvoj fazi projekta učestvuju proizvodi koji su to zavredili svojim kvalitetom i angažovanjem proizvođača. U narednoj fazi Agencija za IT, GIS i kominikacije opštine Inđija izradiće platformu putem koje će zaiteresovani proizvođači moći da se informišu o uslovima i načinu učešća i potom da se prijave.

Ideja je pre svega da se pomogne proizvođačima tako što će se ponuda reprezentativnih lokalnih proizvoda objediniti i kao takva biti dostupna širem krugu potrošača. INproizvodi Inđije svakako su namenjeni i turistima kao autentični suvenir iz opštine Inđija, što je i bio povod iniciranja ovog projekta od strane Turističke organizacije opštine Inđija.

Foto: Turistička organizacija opštine Inđija


reklama