U Karađorđevcu 10. put održani Dani jagode

127

Deseti put u Karađorđevcu su održani Dani jagode, a sve u cilju promocije roda ovog voća čiji zasadi u tom mestu zauzimaju velike površine.

Prisutni su na manifestaciji imali priliku da uživaju u svežim jagodama, ali i raznim đakonijama sa ovim voćem koje su pripremale vredne domaćice ovog kraja. U okviru manifestacije održano je i takmičenje u skidanju peteljki sa ploda jagoda u kojem je pobedu odnela Mitrović Danijela iz Karađorđevca.

Manifestaciju je otvorila zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević.

– Zadovoljstvo mi je da i ove, jubilarne godine prisustvujem Danima jagode u Karađorđevcu. Nakon decenije trajanja, slobodno mogu reći da je ova manifestacija postala tradicija leskovačkog kraja. Okupili smo se kako bismo promovisali uzgoj i kvalitet roda jagode i još više je približili potrošačima. Nije slučajno to što smo danas baš ovde, u Karađorđevcu, jer ovo mesto predstavlja značajnu kariku u uzgoju ovog voća – poručila je Dimitrijević i dodala:

– Grad Leskovac vodi računa o svojim poljoprivrednim proizvođačima. U prilog tome govori i činjenica da smo za ovu oblast u tekućoj godini planirali sredstva od 108,7 miliona dinara, od toga čak 50 miliona za poljoprivredne subvencije, a kada je reč o infrastrukturi, u atarske puteve, komasaciju i elektrifikaciju polja uloženo je preko 250 miliona dinara.

Prisutnima se obratio i Žarko Georgiev, član Saveta mesne zajednice Karađorđevac.

– Ovo je mesto prepoznatljivo po uzgoju jagoda. Jagoda se gaji na površini od 20 hektara. Svake godine u proizvodnju se uvodi novi asortimani i nove srote jagoda. Grad Leskovac svake godine povećava finansijska sredstva za kupovinu poljoprivrednih mašina. Zahvaljujem se svim prisutnima i svima koji su učestvovali na ovoj manifestaciji, a poljoprivrednim proizvođačima uspešnu i rodnu godinu – rekao je Georgiev.

Foto: Grad Leskovac


reklama