U Kikindi održana Internacionalna smotra pasa svih rasa

67

U organizaciji Kinološkog društva Kikinda, kod SC „Jezero“ zaljubljenici u kinologiju imali su mogućnost da predstave svoje četvoronožne ljubimce.

Više od 200 pasa, svojim hodom, negovanom dlakom, lepim držanjem oduševljavalo sve one koji su posetili terene kod SC „Jezero“ i uživali u ovoj lepoj smotri.

Kikinda je 32. put bila domaćin Internacionalne smotre pasa svih rasa, koju je otvorio Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, pozdravljajući sve okupljene.

– Međunarodna izložba pasa svih rasa „Kikinda-CAC-2022.“ označava početak kinološke sezone. Ova manifestacija je ušla u četvrtu deceniju održavanja, što je itekako značajno za naš grad. Meni je zadovoljstvo što je danas ovde preko 200 izlagača, čiji će ljubimci danas šetati kroz ring i pokazati dobru dresuru i držanje. Siguran sam da će uživati u Kikindi, da će se lepo družiti. Sudije su se pripremile da boduju ono što kriterijumi zahtevaju. Hvala svima na dolasku, budući da smo prošle godine, zbog epidemije bili prinuđeni da otkažemo smotru. Grad Kikinda je do sada podržavala Internacionalnu smotru pasa svih rasa i angažovanje Kinološkog društva, a tako će biti i u buduće – poručio je Lukač.

Tradicionalna smotra iz godine u godinu postaje prepoznatljiva manifestacija u Kikindi. Više od 200 izlagača je broj koji se i očekivao, budući da vreme baš nije išlo na ruku organizatorima i učesnicima, kao i jednogodišnji zastoj zbog epidemije, zaključio je predsednik kikindskog Kinološkog društva, Milan Belić i dodao:

– Rotvajler, nemački ovčar i doberman su rase koje ove godine prednjače svojom brojnošću. U katalogu je prijavljeno 204 psa, što je sasvim razumljivo, zbog okolnosti. Imamo izlagače i iz Rumunije i Mađarske, sa kojima godinama sarađujemo, a tu si i naši prijatelji iz cele Srbije. Ocenjivanje je povereno petorici sertifikovanih sudija, a delegat izložbe je Milan Milanović iz Ćuprije.

Kao i svake godine i ovoga puta je organizovana revija pobednika, zatim je izabran najlepši pas u kategoriji mladih i starijih pasa, kao i najlepši parovi i najlepše odgaivačke grupe.

Foto: Grad Kikinda


reklama