U lovište LU “Lane“ pušteno 25 divljih zečeva

326

U lovište Lovačkog udruženja “Lane“ u Rudicama kod Novog Grada pušteno je 25 divljih zečeva, radi povećanja njihove brojnosti, jer je primećen smanjen broj ove divljači.

Predsednik ovog lovačkog udruženja Miroslav Drljača rekao je da je akcija važna za poboljšanje genetike zečije divljači, te da je pušteno po pet zečeva za svaku sekciju Lovačkog udruženja.

– Zec je najčešća divljač u našem lovištu. Zbog poljoprivrednih radova, upotrebe herbicida i prisustva štetočina, prilikom redovnog godišnjeg prebrojavanja primetili smo da je smanjen broj ove divljači – rekao je Drljača.

On je naveo da je Lovačkog udruženja “Lane“ proteklih godina povrat sredstava od resornog ministarstva koristilo za opremanje lovočuvara, nabavku hranilica i kamera.

– Ove godine smo deo sredstava utrošili za nabavku divljeg zeca – objasnio je Drljača.

On je naveo da je prethodnih godina u okviru redovnih aktivnosti u ovo lovište puštan samo fazan, zbog problema nabavke divljeg zeca.

Drljača je dodao da su zbog problema krivolova formirane patrole i obaveštena Policijska stanica Novi Grad, te da imaju problem zbog ljudi koji nisu iz ove opštine, a dolaze u krivolov.

Foto: Lovački savez Republike Srpske


reklama