U Mikronaselju posađeno novih 60 sadnica u okviru akcije „Zasadi drvo“

50

Na prostoru od vrtića „Miki“ do OMV pumpe u Mikronaselju zasađeno je 60 sadnica u okviru projekta „Zasadi drvo“.

U trećoj akciji Grada Kikinde i „DM drogerije“ učestvovali su učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, ali i zaposleni u rasadniku „Dorijat“. Sada se na tom mestu nalaze sadnice bagrema, smrče, bora, crvenolisne šljive, lipe i šarenolisnog javora. Akciji je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

– U okviru ovog projekta biće zasađeno oko 600 sadnica. Želja nam je da utičemo na mlade kako bi imali što više saznanja o zaštiti životne sredine. Izuzetno je od velikog značaja da redovno pošumljavamo naš grad, zato se trudimo da motivišemo sve one kojima je stalo do prirode. Na nama je da sadnice održavamo jer je kvalitet života naših sugrađana na prvom mestu – rekao je gradonačelnik Kikinde.

Do kraja marta oko 18.000 sadnica biće zasađeno u Kikindi i svim naseljenim mestima.

– Uspeli smo da kod vrtića i škole po prvi put zasadimo bagrem, smrče, bor i crvenolisne šljive, lipe i šparenolisni javor. Ovoga puta nismo želeli da sadimo na obodu grada već da se posvetimo stanovicima Mikronaselja, ali i meštanima seoskih sredina – kazala je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Foto: Grad Kikinda


reklama