U narednim mesecima radovi na rekonstrukciji ulica u gradovima i selima u 30 opština u Vojvodini

74

Pokrajinska vlada je započela veliki posao na rekonstrukciji ulica u gradovima i selima na teritoriji 30 opština u Vojvodini, a ukupna vrednost radova, koji će se odvijati u narednih nekoliko meseci, jeste preko 7,3 milijarde dinara, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posle obilaska radova na asfaltiranju ulica u Temerinu.

Mirović je istakao da će samo u Temerinu u 18 ulica biti asfaltirano gotovo 12 kilometara. Radovi će ukupno koštati 203 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, obezbedila 150 miliona dinara, a ostatak novca će izdvojiti Opština Temerin.

Mirović je podsetio na to da je posao na rekonstrukciji ulica najpre počeo u Novom Sadu, gde je vrednost radova koje finansira Pokrajinska vlada, na osnovu tri ugovora, 2,2 milijarde dinara.

– Ovo je važna stvar i velika vest za građane brojnih opština, posebno za stanovnike koji žive u ulicama koje nisu bile asfaltirane ili nisu imale kvalitetan asfalt. Trudićemo se da ove i u narednim godinama održimo visok nivo izdvajanja novca za rekonstrukciju i rehabilitaciju ulica u mestima širom Vojvodine. Tako veliki novac ranije nismo izdvajali, a sada pokušavamo da stignemo i da realizujemo investicije u ovom važnom sektoru – izjavio je Mirović.

Predsednik Mirović je podsetio na to da je obezbeđen novac za rehabilitaciju četiri kilometra državnog puta IIa reda broj 100 kroz Sremske Karlovce, i dodao da očekuje da će radovi početi u avgustu. Takođe, obezbeđeno je i 250 miliona dinara za rehabilitaciju ulica u Subotici gde radovi počinju narednih dana.

– Treba da asfaltiramo što veći broj neasfaltiranih ulica, ili onih koje, poput dela Temerina gde su počeli radovi, nisu rekonstruisane više od četiri decenije – naglasio je Mirović.

Predsednik Opštine Temerin Mladen Zec istakao je da su reakcije ljudi na rekonstrukciju ulica odlične. Dodao je da je u prvoj fazi, od skoro 12 kilometara, završeno sedam kilometara, te da se nada da će se realizacijom ovog projekta poboljšati kvalitet života građana u toj opštini.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić.

Foto: Pokrajinska vlada


reklama