U okviru Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu biće održan stručni forum o proizvodnji biogoriva

31

Najpriznatiji stručnjaci iz Brazila i Indije učestvovaće na forumu na temu biogoriva, koji će u okviru predstojećeg Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu u maju organizovati ambasada Brazila, kao zemlja koja je drugi najveći proizvođač ovog goriva na svetu.

Ambasador Brazila Žoze Maura Kouto je to potvrdio na sastanku sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Nikolom Lovrićem.

Kako je objavljeno na sajtu Novosadskog sajma, u perspektivi, ova tema biće jedna od ključnih o kojoj će se razgovarati kako u svetu tako i u Srbiji, a Novosadski sajam će biti pravo mesto za održavanje događaja tog tipa.

– Posle Sjedinjenih Američkih Država, Brazil je drugi najveći proizvođač biogoriva na svetu, zbog globalnih klimatskih ciljeva i smanjenja emisije ugljen-dioksida u sektoru transporta, mnoge regije u svetu, prelaze na obnovljiva goriva. Koristeći alternativna goriva, Brazil godišnje uštedi 120 milijardi dolara – rekao je Kouto.

Naglašena je važnost Srbije koja je prepoznata kao zemlja sa gotovo najvećim potencijalom u Regionu kada je ova tema u pitanju.

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam, biće od 18. do 23. maja, uz podršku Partnera Evropske unije.

Generalni sponzor priredbe je Globos osiguranje, Zlatni sponzor je Al Dahra, a sponzor jubileja je Telekom Srbija.

Foto: Novosadski sajam, Envato


reklama