U okviru projekta „Voće za sve” na više lokacija u Obrenovcu zasađene nove sadnice

58

U okviru projekta neformalne grupe mladih „Entuzijasti” pod nazivom „Voće za sve”, koji je podržan u okviru Omladinskog fonda, zasađene su sadnice na prostoru Arboretuma, Jozića kolibe i 10 obrenovačkih osnovnih škola.

Načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima Boris Bogdanovski naglasio je da su deca kroz projekat „Voće za sve” naučila neke nove činjenice o prirodi i životu u prirodi.

– Ideja je da deci ukažemo na značaj prirode u njihovom odrastanju. Takođe, kroz ovaj projekat deca će imati priliku da nauče nešto novo o sadnicama – rekao je Bogdanovski.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozara Andrića, ovo preduzeće rado uzima učešće i prihavata saradnju u svim akcijama koje sprovodi Kancelarija za mlade, a koje su u delokrugu delatnosti preduzeća.

– Naša obaveza je da podižemo nivo svesti građana, posebno najmlađih o značaju životne sredine. U Arboretumu u jednom delu zasađene su egzotične vrste, dok su u ovom delu, gde danas sadimo, zasađene autohtone vrste. Deca mogu posetiti Arboretum i naučiti nešto novo o svim vrstama koje smo ovde zasadili – naveo je Andrić.

Foto: Opština Obrenovac


reklama