U petak podela 30.000 besplatnih sadnica širom Srbije

2328

Širom Srbije će u petak, 9. aprila, biti organizovana javna podela 30.000 sadnica drveća u okviru akcije „Posadi svoj hlad“.

Organizator, NVO „Zeleni razvojni centar“, najavio je da je, posle podele ukupno 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji, plan da se narednih godina građanima podeli još 300.000 sadnica i one zasade u gradovima.

Akciji su se pridružile Opština Sombor i Apatinska pivara koje će u petak u podne na Gradskom trgu u Somboru građanima podeliti 300 sadnica. Uz to će sadnice belog jasena, kao poklon Apatinske pivare, biti podeljene i u Apatinu krajem aprila.

Ta kompanija je tokom 2020. godine učestvovala u akciji „Posadi svoj svoj hlad“ i njeni zaposleni su posadili 125 sadnica širom Srbije.

Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen s ciljevima definisanim u Poglavlju 27 pregovora Srbije i EU, koje se odnosi na zaštitu životne sredine i klimatske promene, a u skladu je i s ciljevima svetske akcije „Trillion Trees“ Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu u kojoj je ta organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Srbiji.

Foto: Free Images


reklama