U Prokuplju raspisan konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi

8

U skladu sa Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Prokuplja za ovu godinu, raspisan je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredni u ukupnom iznosu od pet miliona dinara.

Zahteve za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi mogu podneti registrovana poljoprivredna gazdinstva sa prokupačke teritorije koja se nalaze u aktivnom statusu, čija se biljna i stočarska proizvodnja obavlja na teritoriji Prokuplja.

Bespovratna sredstva namenjena su za za podršku mladima u ruralnim područjima starosti od 18 do 40 godina, investicije u fizičku imoivinu poljoprivrednih gazdinstava, kao i podsticaji za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju kreditnu podršku i veštačko osemenjavanje.

Bespovratna podsticajna sredstva za fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za sektor mleka, mesa, pčelarstva, voća, grožđa, povrća i cveća daju se od 50 do 60 odsto, a za mlade poljoprivrednike i do 65 odsto od prihvatljive vrednosti investicije bez PDV-a.

Sve informacije u vezi konkursa i odštampane zahteve za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava poljoprivrednici isključivo preuzimaju u zgradi Gradske uprave Prokuplja u kancelariji broj 21.

Zahtevi za dodelu ovih sredstava podnose se do 5. novembra 2021. godine preko pisarnice Gradske uprave Prokuplja ili poštom, u zatvorenoj koverti sa naznakom „Komisija za raspodelu i kontrolu upravljanja sredstvima budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Grada Prokuplja za 2021. godinu“, na adresu Grad Prokuplje, Tatkova br. 2.

Foto: Unsplash


reklama