U Rumi posle tri decenije zatvorena gradska deponija

32

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić obavestila je javnost da je i zvanično zatvorena gradska deponija u Rumi kod vašarišta.

Reč je o deponiji koja je predstavljala veliku opasnost kako za ekologiju tako i za zivot i bezbednost ljudi, ocenila je predsednica Ćirić.

– Nama Rumljanima ova deponija već punih 30 godina predstavlja problem, ali i veliku sramotu pred svima koji prolaze regionalnim putem M21. Uz pomoć ministarke Irena Vujović i Ministarstva zaštite zivotne sredine adekvatno rešavamo ovaj višedecenijski problem odlaganja otpada Rumljana. Deponija će uskoro biti sanirana i rekultivisana što podrazumeva zasađenu travu i zimzeleno rastinje – poručila je predsednica Ćirić i najavila priključenje regionalnoj deponiji “Srem-Mačva”.

– Ruma poseduje plan upravljanja otpadom i u skladu sa tim smo se priključili na sistem regionalne deponije “Srem-Mačva”. Obećavam, sve divlje deponije na teritoriji rumske opštine biće zatvorene, a građani Rume biće ponosni – istakla je predsednica Opštine Ruma.

Foto: Opština Ruma


reklama