U Ruskom Krsturu održan Sajam zimnice

23

Proteklog vikenda, u Sportskoj hali u Ruskom Krsturu održan je Sajam zimnice „Domaći špajz“. Ova tradicionalna gastronomska manifestacija organizovana je se od strane Udruženja žena „Bajka“ iz Ruskog Krstura, uz podršku Opštine Kula i Turističke organizacije opštine Kula.

Slavica Katona, predsednica Udruženja žena „Bajka“, istakla je da su zadovoljni brojem posetilaca i izlagača i da im je drago što se manifestacija organizuje i opstaje iz godine u godinu.

– Ovo je organizovano zahvaljujući donaciji naše opštine koja nas je finansijski podržala. Održava se svake jeseni, a na Sajmu se predstavljaju zimnica, kolači, cveće, dakle svi jesenji proizvodi uz malo suvenira, a pravimo i radionice za decu. To su gastronomija i slični poslovi, dakle sve ono što deca mogu da rade, a vezano je za neku tradiciju. Ove godine imali smo baš dosta posetilaca, a imamo i puno izlagača. Manifestacija nije velikog kapaciteta, zamišljena je ovakva kakva jeste i jako smo zadovoljni – kazala je Katona.

Na štandovima bogatim proizvodima, posetioci su mogli da kupe najukusnije delikatese i zimnicu pripremljenu sa ljubavlju, a kupovinom zimnice, kolača, cveća i mnogobrojnih ručnih radova posetioci su pružili neophodnu podršku lokalnim proizvođačima.

Foto: Opština Kula


reklama