U Ruskom Selu organizovano uređenje atarskih puteva

17

Na ulazu u Rusko Selo, u blizini seoskog groblja, u organizaciji Mesne zajednice i poljoprivrednika ovog naseljenog mesta, uz podršku Grada Kikinda, sprovedena je akcija uređenja atarskih puteva.

Uređenje atarskih puteva bilo je neophodno usled velikih problema, dok će u narednom periodu biti uređene i udarne rupe koje su nastale usled prolaska velike i teške mehanizacije.

Akciji su prisustvovali i Ljuban Sredić, član Gradskog veća, i Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i i ruralni razvoj.

– Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj svim vlasnicima, odnosno korisnicima poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Kikinde izdalo je obavešenje u kojem se navodi da je zabranjeno preoravati, sužavati, prekopavati, zasipati poljske puteve, odnosno poorati i oštetiti poljski put prilikom obrade poljoprivrednog zemljišta. Uskoro nas očekuje i edukacija poljoprivrednika o uklanjanju i pravilnom zbrinjavanju otpada od ambalaža od pesticida – istakla je Miroslava Narančić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Rusko Selo, Dušan Marjanović, pohvalio je veliki broj poljoprivredniak koji se odazvao akciji.

– Nastavićemo sa dobrom praksom ulaganja u uređenje otresišta i atarskih puteva, kako bismo poljoprivrednicima omogućili lakši rad – kazao je Marjanović.

Ideja je da se poravnaju atarski putevi.

– Time bismo olakšali prilaz parcelama i sačuvali mehanizaciju. Problem je i što imamo dosta uvala, tako da ćemo morati da radimo nasipanje zemljišta, za šta je Mesna zajednica ponudila bager – objanio je Milenko Sikimić, poljoprivrednik iz Ruskog Sela.

Foto: Grad Kikinda


reklama