U Sarajevu će 7. jula biti održan prvi AgriTech samit

9

U Sarajevu će 7. jula biti održan prvi AgriTech samit u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Digitalna budućnost poljoprivrede“.

AgriTech samit predstavlja jedinstven celodnevni događaj koji će govoriti o digitalnoj sadašnjosti i virtuelnoj budućnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, te o ključnim izazovima s kojima se sektor suočava u rastućoj potrebi za tehnološkim napretkom u poljoprivredi.

Samit će biti održan u multipleks bioskopu Cineplexx Sarajevo, u Ulici Zmaja od Bosne 4.

AgriTech samit održava se u okviru projekta EU4Business koji finansira Evropska unija, a u organizaciji Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Evropska unija i ovaj put je snaga i glavni pokretač promena u poljoprivrednom sektoru na području BiH. AgriTech samit je ujedno i jedna od završnih aktivnosti projekta EU4Business koji je direktno podržao poljoprivrednike, mala gazdinstva i preduzetnike širom BiH kako bi iskoristili svoje potencijale i postigli bolju konkurentnost na domaćem i stranim tržištima.

Bespovratna sredstva Evropske unije iskorištena su za poboljšanje poslovnog okruženja, jačanje preduzetničkih inicijativa te razvoj lokalnog digitalnog preduzetništva u sektoru poljoprivrede.

AgriTech samit biće prikazan na tri podijuma, te će se sastojati od interaktivnih diskusija koje će biti glavni deo programa, prezentacijskih IT rešenja u sektoru poljoprivrede, te će dodatno biti predstavljena i virtualna budućnost poljoprivedog sektora.

Samit će okupiti veliki broj stručnjaka iz ove oblasti, predstavnika akademske zajednice, kao i praktičara iz Evropske unije i sveta, koji će prikazati kako tehnološka rešenja doprinose unapređenju poljoprivrednih praksi danas. Oslanjajući se na primere uspešnih regionalnih i globalnih inicijativa, AgriTech samit pružiće platformu za učešće u diskusiji i umrežavanju koja se ne sme propustiti.

Više o samitu, pogledajte OVDE

Foto: Envato, Freepik


reklama