U Somboru počela velika akcija ozelenjavanja

431

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine Slobodan Stanić obišli su lokaciju na Rokovačkom putu u Somboru gde su posađene prve sadnice bođoša – američkog koprivića, u okviru akcije ozelenjavanja koja će trajati tokom čitave 2021. godine.

– Ovo je jedna velika akcija kojom će biti obuhvaćen kako grad Sombor, tako i naseljena mesta. Zahvalio bih se Rasadniku „Gaj“ iz Ledinaca kao i ljudima iz „Zelenila“ i „Vojvodina šuma“, koji su svojim zajedničkim radom omogućili da se ove kvalitetne sadnice koprivića nađu u Somboru i da mi krenemo sa sadnjom – rekao je gradonačelnik Ratković.

Prve lokacije na kojima se sade bođoši jesu Rokovački put, Gradski hipodrom i Mesna zajednica „Bezdan“. Sadnja će se odvijati dokle god vremenski uslovi to budu dozvoljavali, a plan je da do kraja jeseni sve lokacije koje su za to predviđene budu zasađene sa ovom vrstom drveta.

– Planiramo da u toku ove prolećne sadnje bude posađeno oko 500 stabala koprivića, a u toku jeseni sigurno će taj broj biti par hiljada stabala. Stabla su izuzetnog kvaliteta starosti od preko 10 godina i siguran sam da ćemo ovim sadnjama, kako prolećnom, tako i jesenjom doprineti zdravijoj životnoj sredini u našem gradu i u našim naseljenim mestima – poručio je gradonačelnik.

Foto: sombor.rs


reklama