U Sremskoj Mitrovici najavljeni konkursi za poljoprivredu vredni preko sedam miliona dinara

30

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i ove godine raspisaće konkurse za dodelu sredstava za finansiranje u više oblasti poljoprivrede. Za planirane mere biće izdvojeno oko 7 miliona i 300 hiljada dinara.

Među najopopularnijim konkursima prošle godine bio je konkurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, te Agencija za ruralni razvoj planira da ga objavi i u 2021. godini.

Dušica Pavlović, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, rekla je da pored tog, planiraju da i ove godine raspišu raznovrsne konkurse za finansiranje i pomoć u oblasti poljoprivrede.

– Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica za 2021. godinu planira četiri mere u oblasti ruralnog razvoja. Te mere su marketing za proizvođače rakije i vina, marketing u oblasti seoskog turizma, udruženja građana i mera koju ćemo ponoviti iz prethodne godine jeste u oblasti podsticaja za osiguranje. Ta mera je imala jako veliki odziv, pa iz tog razloga je ponavljamo i ove godine. Naravno, sve ove mere ćemo primeniti ukoliko situacija sa virusom korona bude dozvolila njihovu realizaciju – kaže Dušica Pavlović.

Ona je istakla da vlada veliko interesovanje ne samo za lokalne konkurse nego i za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Za planirane mere biće izdvojeno oko sedam miliona i 300 hiljada dinara, a sa realizacijom se počinje u aprilu, maju, a zainteresovani će, kako je rekla, biti blagovremeno obavešteni, biće sve transparentno i objavljeno na sajtu Agencije i u sredstvima javnog informisanja.

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica besplatno pruža stručno-savetodavne i konsultantske usluge u domenu lokalnog ruralnog razvoja. Oblasti kojima se ona bavi su poljoprivreda, ruralna infrastruktura, seoski turizam, socijalna politika, zaštita životne sredine i druge.

Izvor: Sirmiuminfo

Foto: Unsplash


reklama